Monday, December 6, 2010

perempuan dan dot dot dot.

Rules.1 :  SUKA SHOPPING (tapi xsemua shopaholics! )
orang perempuan ni memang suke bershopping.
kalau tak suke, memang bukan perempuan la tu.

kekadang tu bukan perlu sangat benda tu.
tapi sebab tengok benda cantik ke memang rasa nak beli.
lumrah la tu.kadang2 sebab memang teringin.pas tu dah jumpa, rembat la satu.apalagi :P


Rules 2 : SUKA PERKATAAN CANTIK.
sila bagitau aku kalau korang xsuka cantik.
barang cantik,orang cantik,ape pun la janji cantik.

ORANG CANTIK MEMANG SUKA BENDA CANTIK!

pssttt:::~> sila jangan cakap korang tak cantik ye perempuan semua semua.
bagi aku semua orang cantik.
dan yang paling penting
CANTIK ITU SUBJEKTIF.


Rules 3 : SUKA DIPUJI
semua orang suka.tipu la kau kalau tak suka kena puji.
tapi biarlah ikhlas jangan la dibuat2.
ex : darls,u nampak gojes hari ni!macam selalu..tapi kalau pakai tudung lagi gojes kuasa dua. :)
ini contoh  kalau nak suh ur girl pakai tudung ;)

I LOVE SWEET TALKER. yeyy! :P


Rules 4 : SUKA  BILA DIFAHAMI
perempuan kan cukup suka kalau orang paham perangai die.
yelah...lelaki selalu cakap perempuan sukar difahami.
senang je.korang cuba letakkan korang ditempat die.kompem paham.
kalau tak paham jugak sila la tanya.

GIRLS LOVE GUY WHO CAN WIPE HER TEARS.

and you what

ACTION SPEAKS LOUDER THAN WORDS.ekeke :P
one thing u shud bear in mind! don't you ever cari pasal during PMS.
some girls having very bad ones.it's really painful.depends la.
before or during coz normally after to dah ok sket :)


Rules 5 : SUKA SEEK FOR ATTENTION
haaa...ni lagi satu.
kalau perempuan tu merajuk.sila la pujuk okey.
actually kalau korang fed up camne pon,pujuk jugak ok.
kalau tak ok gak,pujuk lagi sebab kdg2 tu dah ok cuma rasa dapatkan perhatian je. ;)

ALWAYS LACK OF LOVE.

ini macam aku.tapi dolu2 la.masa abah ade.
sebab dah besar anak gajah pun still nak manja2 dgn mak ayah.


Rules 6 : NO RULES
agaga...this is the important rules ever. :p

:: UTK GEGURLS ::
just be yourself. you're may not beautifool like JLO but beautiful as u're!
hargai diri sendiri.dan orang lain akan hargai kita. ;)

adios. ;P

11 comments:

pelik2perfect said...

SALAM...ni first time blog walking kat c ni...cantik blog awak..i like..sy baru nk berjinak2 dgn dunia blogger ni..harap leh share cemana nak buat b/ground yang leh gerak2 mcm awak buat ni..chumelll sangat...saya suka tgk...good job!

Nona*maNis said...

wassalam..thanks sudi jalan2 sini ye.
n welcome to blogger world!hehe

nak suh share background ke benda yang gerak2 tu?

nanti sy buatkan tutorial ye :)

pelik2perfect said...

buleh jugak....nanti ajar la.. =) thx

Nona*maNis said...

bulleh aje :)

aida yanti said...

yuhuuu...hehe,en3 ni mmg mngmbrkan girls like us kan..pening kepala lelaki :)

Nona*maNis said...

btul tu cik aida :)

dorang mmg pening..hee~

Live LiFe..LoVe LiFe.. said...

I LIKE..SB SUMA I MCM NIE..HEE

Nona*maNis said...

btol tu...i pon macam ni dear!

~cinderella~ said...

nona manis..
i like dis entry =)
sume2 ayt di ats sye suke..
hahaha..
mode : gewdix =P

Nona*maNis said...

hehehe...
kiter kan mmg gewdix cinderella :)

~cinderella~ said...

bile kte nk menggedixkan diri agy?? =)