Friday, December 31, 2010

sweet end of 2010 \(^_^)/

baca title pun suda dapat agak kan?
hehehe :D

actually yesterday ada something happens.
v ols balik keje sangat penat.
then disebabkan benda kicik punyer hal..
die marah2.pas tu terus aku tersentap and senyap sampai sudah.

ok.memang kecik hati.
die suh aku benti kereta then die drive.
sumpah laju giler.err...
semua kereta die nak potong.
dalam hati aku *cepatla sampai umah*
hati berkecai dah ni... :(

then suddenly die belok kiri masuk kawasan masjid.
oh,maybe nak gi smayang maghrib dulu kot.
die dah turun kereta.dah dkat pintu masjid.
aku baru nak turun.pas tu dari jauh die tekan kunci.

solat2...pas tu rase tenang je hati dengar orang ngaji.
lama gak la aku duk dlm masjid.
malas nak pikir pasal die.

dah lama tu baru aku kluar..
pas tu tgk hp..dah ade misscall(tau plak miss aku ye :P) and ade msg gak.
die call,suh gi restoran yang dkat tasik tepi masjid tu.

jalan punya jalan. nampak dah orang besar. :D
tapi hati ni masih kecik.....
masuk2 je waiter2 tu cakap *SELAMAT DATANG!*
aku pon senyum je la....

die dah tunggu kat meja.
aku pon duduk ler...meja utk couple.btul2 tepi air..
memang cantik la environment die.
aku diam sejuta bahasa. haha

pas tu dah order air.waiter tu pergi.
dalam hati cakap mesti die dah order.
 pas tu die gi smoking sebab stress tgk aku yang senyap sepi.

tunggu lama giler order baru sampai..
tapi aku tade hati pun nak makan.
last2 die pujuk aku..
and say SORRY...
it's my fault.tamo gaduh2..
depan rezeki ni...

last2 aku pon bersuara.mmg salah die kot.
benda simple je.
die suh aku belok roundabout pukul3.
aku gi belok kul9...hahha
sebenarnye mase tu aku da penat so tak pikir ape.
dengan konpiden trus belok.
die hanginnnn la.trus suh benti tepi.

actually yang buat die jadi mcm tu die stress hari last keje utk tahun ni
macam2 jadi....so tu yang benda kecik jadi besar.

okeyh.abis situ.
skang pasal makan.tgh makan dengar band kat situ nyanyi..
semua pun lagu yang macam kena dgn kitorang.
pas tu kan yang best nye.
dorang datang nyanyi meja ke meja.

sampai kat meja kitorang,die mintak lagu jamal abdillah.
pastu orang tu nyanyi...
second song orang tu suh die pilih lagu utk tujukan kat aku.
die nk request lagu MAAFKAN KAMI
ala..yang p.ramlee tu. sengal je kan?

pastu tak sempat,then orang tu cadangkan lagu.
 KERANA WANITA
aku tak ingat sape nyanyi tapi aku suke lagu tu.
 
kerana wanita ingin dimengerti....
manjakan dia dengan kasih sayang...

aku tersenyum tersipu sipu ok.
hahaha...at last aku senyum gak la.
hilang semua rajuk di hati.

THANKS MY DEAR.
if you happens to read this,i just wanna say thanks for everything.
semoga perancangan kita dipermudahkan Allah.aminn :)

psttt kengkawan : nanti i wat tutorial utk uols ye...banyak giler request yang blom ditunaikan.nanti free i update semua sekali gus....asia bagus..eh,malaysia bagus menang AFF SUZUKI cup.bukan sizuka cup ye :P

Monday, December 27, 2010

Eipppp...korang! suka kasut wedges tak?

wehhh..korang!
currently 
aku suka giler wedges okeyh!

kalau korang suke,jom tengok kat sini.
klik saja link bawah ni ok.


chantek chantek tau!

my mommy pon dah angkat satu!

serious u! jangan jeles.


yang ni la mommy i angkat. :)

cantikkk bangat kan?

ade lagi design lain..



chantek kan design ni?

colourfull! nampak funky giler!

cepattt...tengok yang bawah ni plak.

suci murni gitu...auuw!




amacam? betul tak i cakap?
cantik kan. sangat sweet ;)

jom lawat.tengok.tinjau.
cuci mata.hahahha

klik saja.



Sunday, December 19, 2010

it's SUNDAY!!! and still have time to blogging!!!! wallah~ :D


 HYE SWEET SUNSHINE!!

minggu ni sangatsangat manyak things happennnn...

semua giler pantas!

skang sedang sesuaikan diri dgn tempat baru.

sangat pening.

macam blaja last minute sok nak exam!

semua kena absorb dgn pantas.

supaya biler orang ckp tade la blur.

korang doakan i ye :D

and pasni sangat tade masa nk blogging cam dulu.

da penat2 trus tido aje.heeee~

takpe la experience kan..

SUSAH2 DULU....PASTU SENANG.

kla.got to go.

have a superb nice weekend okeyh !

adios................................




Tuesday, December 14, 2010

aiii laaa mak limahhh...hantu mak limah! rambut merebang di kampung pisang! :P

sila layan piccy2 okeyh?
sangat pantas update kali ni.
sok kena bangun sangat la awal..heee :D

hari ni tetiba umai ajak muvee run :)
tapi tak sempat.
sebab ajak pon da petang!
sok die keje.aku de hal.
tapi v ols sempat la tgk satu muvie.

HanTu Mak Limah!
sangat best! giler enjoy ketawa kuat2 dalam wayang dgn umai !
bukan kitorang je..bley dikatakan satu wayang gelak besar. :D
thanks umai. nanti kiter keluar lagi keyh!

sedikit piccymiccy :)

butterfly is really IN skang kan?
*oh,abaikan muke itu.nak tiru mr.bean tapi tak jadi ;D *


sampai2 lift terus piccy2..aishh.perempuannnn!


 umai..gojes kan..heee :D


kitorang sangat tade keje.
lama dah tak ngade-ngade.
jadi tak?
bak kater ayu.

* gewdix itoo best! *

adios.

pssst...lari tajuk sudaaaa sebab mak limah balik hospital gila. :D

seteresssSSs :P

uolsssss!!

sape dah jumpe cara nak tukar balik ke old style wall  FACEBOOK???


sila bagitau okeyh!


sangat menyampah dgn design baru wall itu. erk.




tolonggggg.....grrrr :P

Wednesday, December 8, 2010

harap tak terlambat!!

salam maal hijrah semua mua.
blom terlambat kan?


semalam je kan.
masuk tahun baru islam.
hepi new year! hee~
oppsss.
(takkan sambut new year bulan januari je kot? :P)


ade azam baru tak semua?
harap semua azam yang baik2 ye.
\(-_____-)/


ade tengok tak sape tokoh maal hijrah kali ni?
perempuan pertama yang dapat...


haaaaa?? tak tau?
ish..ish..ish..

jom baca ni.
*bangsa membaca bangsa berjaya!*


Gabenor Bank Negara, Tan Sri Dr Zeti Akhtar Aziz dipilih penerima anugerah Tokoh Maal Hijrah. Beliau dipilih atas sumbangan dan peranannya dalam kestabilan dan pertumbuhan ekonomi yang dinikmati negara sekarang.

Jasa beliau termasuk peranan dimainkan dalam pemulihan ekonomi malaysia daripada krisis kegawatan ekonomi 1998. Sumbangannya juga diiktiraf dalam menjadikan Malaysia pusat kewangan dan perbankan Islam ulung dunia.

Tan Sri Zeti tokoh ke-22 penerima anugerah itu, sejak diperkenalkan pada 1987. Ayahnya, Prof. Diraja Ungku Aziz, Tokoh Maal Hijrah 1997.


dipetik dari sini.

 *debit credit to google!*



okeyh.itu tentang zeti dan kejayaannye.


ade orang mempertikaikan tau.
yelah..die pakai tudung tak cover semua la ape la.
ingat. bila Allah nak bagi hidayah,dia bagi trus.takde tanye kite.
dari bercakap yang tak baik(itukan doa!),lebih baik cakap benda2 baik je.


yang paling penting.


LIHATLAH ORANG LAIN DARI SUDUT YANG BAIK.
MAKA ORANG LAIN AKAN TENGOK YANG BAIK TENTANG KITA.


(^_______^)V


owh..psssttt! wedges baru dah sampai.sangat super suke!!!

Monday, December 6, 2010

perempuan dan dot dot dot.

Rules.1 :  SUKA SHOPPING (tapi xsemua shopaholics! )
orang perempuan ni memang suke bershopping.
kalau tak suke, memang bukan perempuan la tu.

kekadang tu bukan perlu sangat benda tu.
tapi sebab tengok benda cantik ke memang rasa nak beli.
lumrah la tu.kadang2 sebab memang teringin.pas tu dah jumpa, rembat la satu.apalagi :P


Rules 2 : SUKA PERKATAAN CANTIK.
sila bagitau aku kalau korang xsuka cantik.
barang cantik,orang cantik,ape pun la janji cantik.

ORANG CANTIK MEMANG SUKA BENDA CANTIK!

pssttt:::~> sila jangan cakap korang tak cantik ye perempuan semua semua.
bagi aku semua orang cantik.
dan yang paling penting
CANTIK ITU SUBJEKTIF.


Rules 3 : SUKA DIPUJI
semua orang suka.tipu la kau kalau tak suka kena puji.
tapi biarlah ikhlas jangan la dibuat2.
ex : darls,u nampak gojes hari ni!macam selalu..tapi kalau pakai tudung lagi gojes kuasa dua. :)
ini contoh  kalau nak suh ur girl pakai tudung ;)

I LOVE SWEET TALKER. yeyy! :P


Rules 4 : SUKA  BILA DIFAHAMI
perempuan kan cukup suka kalau orang paham perangai die.
yelah...lelaki selalu cakap perempuan sukar difahami.
senang je.korang cuba letakkan korang ditempat die.kompem paham.
kalau tak paham jugak sila la tanya.

GIRLS LOVE GUY WHO CAN WIPE HER TEARS.

and you what

ACTION SPEAKS LOUDER THAN WORDS.ekeke :P
one thing u shud bear in mind! don't you ever cari pasal during PMS.
some girls having very bad ones.it's really painful.depends la.
before or during coz normally after to dah ok sket :)


Rules 5 : SUKA SEEK FOR ATTENTION
haaa...ni lagi satu.
kalau perempuan tu merajuk.sila la pujuk okey.
actually kalau korang fed up camne pon,pujuk jugak ok.
kalau tak ok gak,pujuk lagi sebab kdg2 tu dah ok cuma rasa dapatkan perhatian je. ;)

ALWAYS LACK OF LOVE.

ini macam aku.tapi dolu2 la.masa abah ade.
sebab dah besar anak gajah pun still nak manja2 dgn mak ayah.


Rules 6 : NO RULES
agaga...this is the important rules ever. :p

:: UTK GEGURLS ::
just be yourself. you're may not beautifool like JLO but beautiful as u're!
hargai diri sendiri.dan orang lain akan hargai kita. ;)

adios. ;P

Sunday, December 5, 2010

tomorrow is brand new day!

ceh.ayat tak boleh blah.
padahal ade 30minit je lagi untuk 12.00am.
ada apa dengan esok?

okey.first of all.
shut your mouth.
don't you ever laughing after read this.seriously.

TOMORROW is BIG day.
i & dea & gracie already promised to reduce our weight in ONE month.
take a deep breath bebeh!! 
and cheers~
 it's

ONE month reducing weight program.woww!

as much as we can. ;)

and meet up at our dear friend : mai's wedding.
it's our FIRST due date!

OMG. serious ke v ols neh?

ABSOLUTELY.

know what?i'm gaining 15kg in 4years.
giler banyak ok.
pas tu nak turun sket punyer susah.

now ade geng.
boleh motivated each other.
hahaha.
*sila tengok berapa hari boleh bertahan*

dan sila sila tunggu next next update to see the progression. :D

Saturday, December 4, 2010

craving for you.oh,not you..it's takoyaki :P

tonite really craving for takoyaki.
take note : bukan starving ye.
sebab dah makan ptg tadi.
(macam sengaja cakap ptg,sebab sebelum pukul8@maghrib adalah waktu terbaik untuk makan makanan berat..sebelum malam menjelma)
perhatian untuk orang yang plan untuk berdiet :

DONT SKIP YOUR MEAL.

or else

YOU WILL END UP GAINING YOUR WEIGHT.

benda macam ni nampak macam simple.
sebab semua orang nak result cepat.
ade yang sampai tak makan langsung.
padahal kalau kau berlapar,nanti kebulur kau pulun bagai nak rak.
sia-sia je....sila makan.tapi kurangkan kuantiti makanan tu.
agak2 biase makan nasi melimpah pinggan,makanlah suku pinggan aje.
takde la jadi tiga suku nanti.haha

okeyh.just kiddin'. :)

satu lagi tips sihat sila tiru okey.

kalau nak sangat makan,tak dapat,tengok picca pon jadi la.
macam cik nona manis neh.ngee~

jom usha tako baekkk punyer!
*tq mr.google*

manyaknyeee...

camni la buat...kena pi jepon blaja.kalau xleh masak je sambil pakai sliper jepon.
ish..xpenah plak nampak sotong terkeluar gitu.
 kat jusco ade Tako Tao tau.hehe
dulu masa undergrade,bleh dikatakan tiap sem makan.
 *rindunyer saat-saat tu!!  T_T 
 haaa...camni la rupe tako tao queensbay mall tu!
nyummmyyyahh!
sO wHO's HUNGRy???
sila la blanje saya! sila la.sila la. heee :D
 

btw,jom tgk ni ade takoyaki yang sangat comey.auww :)

uish.die makan pendrive,
mungkin keciwa tade org nak makan die. :P

maskot takoyaki.comei ah hold pan utk masak tu.

ohlalala.hanging on my phone. :P

adaptor.camni pun bleh.
sangat canggihmanggihmanggis. :)


ohdem.ilang mood nak makan. T_T

Thursday, December 2, 2010

putar.jilat.dan.celup.ini bukan oreo.tapi kitkat versi baeekk punyer! :P

kemarin sangat teringin makan kek batik.
so ktorang*adekberadek serta anaksedare* 
bersama masuk dapur.

kecohnya didapur itu,tuhan je yang tau :)
ade yang merajuk la.ade yang tibe2 jadi rajen la.
padahal seblom neh  tak rajen pong.
tapi tak kisah la.janji semua siappp!

jom tengok.heee~

so juicy so tasty. our feberet fantasy :P

senang je nak wat.tapi sbb lupe kne mintak tolong mr.know it all - google :P
naseb baikk... :)
sila la cuba.cik nona bagi resepi skali okeyh?

Bahan-bahan :
  • 4tsp butter ( v ols gune setengah sbb nak abiskan butter yg xberusik :)
  • 1tin susu pekat (gune stgh pon bley,xde la manis bebenauuu)
  • 1 1/2 cawan milo ( ade org gune 1/2 koko&nescafe terpulang pada masing2)
  • 1cawan air (utk bancuh milo n susu tadi)
  • 2biji telur
  • 1paket biskut marie had a little lamb :P
Cara-cara(bukan kuih cara,tapi cara membuat :P)
  1. Panaskan butter dalam kuali.
  2. Bancuh susu,milo and air.kacau sampai takde ketul2.
  3. masukkan bancuhan ke dalam butter tadi.
  4. kacau sampai ke bulan.hehe..kacau sampai likat.
  5. tutup api gas.
  6. pecahkan telur.kacau sket.masukkan dalam kuali tadi.kacau.
  7. susun biskut marie claire dalam bekas.
  8. tuangkan bancuhan dalam kuali tadi.
  9. biarkan sejuk.pas tu potong.

tips tipah vavavoom : letak dlm peti ais..best gilest makan nnt :)

Monday, November 29, 2010

macam haremmmm...oppsss.

ok. actually aku bukan jenis yg suker menyumpah seranah ni
tapi aku bengang yang amat dgn MAXIS.yess.seriously bengang ok.

dah berapa hari ni keje tarik duit$$$$ orang jer...what the *&^%!
mane aku tak bengang baru je topup,kredit pun abis.

bukan tarik duit sebab aku berhutang ok.
tarik duit sebab SERVIS baru dorang kot.
ala...yang name HIDUP2 tu...
 pas tu ade lagi...U8Mag....errr..pekejadah la.

aku dah bukak dah.die lebey kurang macam muka buku je.
bley dikatakan social network yang baru maxis launch la kot.

tak kisah la nak launch pe pon..
tanye la customer dulu nak subscribe ke ape.
ni terus je tarik duit..3inggit,2inggit,3inggit,2inggit..
kalau orang xde duit 1sen pun berguna tau nak send message.
btul tak?


nasib la tak gune postpaid.(gud choice aku tukar prepaid!)
kalau tak,tak tau la servis pe lagi maxis buat.


actually..ape pun yang dorang buat..
servis pe pon yang korang jual..
mintak la comfirmation dr customer.
jgn suke hati jantung pisang korang je terus tarik duit.
bende2 macam ni yang aku bengang...rase nak call je maxis tu.

pas tu elok2 gune maxis.
skang rase nak tukar pakai line lain.
err...

p/s: jangan marah,nnt tak muda remaje.aiiissshhh.

Thursday, November 25, 2010

you got award!

owh,lalaala..byk btul kne tag this week..heee~

tq kak emy darl for da award ya :)
okeyh mokeyh..kne jawab soklan lagi.hee.

1. Berikan satu nick name untuk saya:

hmmm...ape ye..nona ok what :P

2. Ucapan untuk pemberi award ni:

muchas gracias me amor :)
i luvyaaa! muaxs!

3. Berikan 6 fav artis/singer/group yang korang minat:

owh..ni sgt banyak.tp currently sgt suke lagu kat blog ni.
so,otomatik suke singer die :P

4. Tag award ni kepada 10 orang Blogger / Follower
okeyh..ni list owang2 awesome :) 

 lagi???owh...sape2 rase die owsom bley amik jugak okeyh.
 adios- :P

Tuesday, November 23, 2010

kakak kater :P

lepas grad ni cam biase la..compulsory xtvt---->cari keje.
okeyh..fyi,setakat ni dah 10+ interview yang i dah pergi..
mungkin blom ade rezeki lagi..positive-minded alotssss :)

itu interview ajer...resume send by email+jobstreet+whatever 
adalah sgt22 banyak...okeyh.hampir give up! seriously.
last week anta resume by mail plak....jgn tnye berape.XX

skang mase utk bertawakal & berharap
dalam banyak2 yang anta mail tu hopefully ade yg sangkut
yang okeyh sket la...bukan memilih cume ade yg reason2 tertentu.
yelah..perempuan kot..
kena la consider soal keselamatan..blablabla~whatever.

alhamdulillah bru hari kedua dlm minggu ni da dapat 3calls..
syukur :)
means that the mails selamat sampai.

pasal title?okeyh.kakak i cakap
bos die cakap kat die.

kau nak kolam kecil ke kolam besar?

kalau kolam kecil,ikan kau banyak.

kalau kolam besar,ikan kau sket.

korang paham ke?meh sini aku nak translate words.

kolam : company, ikan : gaji/pengalaman

actually aku tak kisah..mana2 pun takpe.yang penting dpt pengalaman.heee~
tapi kne consider gak.byk yang aku dapat keje ade yg sampai 2pagi.
camne tu..hmmm..owh..lagi.mak cakap jgn luper solat dhuha.utk tambahkan rezeki.
alhamdulillah..dpt interview lagi :)

semoga dapat kerja yang okeyh.amin.

Monday, November 22, 2010

girl..jom tgk! :)

owh..sgt suke pakai accesories ni..
uols jom la tgk.
bleh pakai dgn shawl tau.
chantek bangat! :)
hehe..

Tuesday, November 16, 2010

A-I-D-I-L-A-D-H-A

salam =)

esok raye haji kan?

soO..salam aidiladha ye.
maaf ye kalau de silap salah.
 
baru je siap masak rendang ayam.
tak balik pahang raye ni.
kesian sis dalam pantang baru bersalin.

sambil2 cari keje ni,blaja menguruskan rumah dan tangga juga :)
nanti senang...dah tau semua.
owh..btw,sape ade soalan mengenai penjagaan selepas bersalin,
berpantang dan makanan serta berkaitan dgnnya boleh tanya ye.
jgn malu2 okeyh!

kalau malu bley email ;)
 
 tq en.google.i like.

oh..lagi..mmg i muda remaja & blom berkahwin..
tapi sudah punyer 22org anak sedare.
thats why i know. ;)
so jgn tkut.
i have no experience but i do have knowledge tau.
ewah. bley la sket2.hehe

dah.sudah.lari tajuk plak :P
 
okeyh.

salam aidiladha uols!
jemput mkn ketupat & rendang.

Monday, November 15, 2010

nak tanya..

korang suke tak headband macam aku pakai ni?
suke tak?
baik ckp suke ok.
hahaha..
bila malam2 camni,otak dah wengweng sket.
eh,ayu..da lame kiter tak gune words tu.
wengweng..
means TEPU.

almaklum..budak science mmg byk istilah :P
okeyh2..
back to the question.
sape suke headband camni?


will update later okeyh!

luvyaa


Tuesday, November 2, 2010

++ayam pandan++

sekarang sgt suke buat experiment.
puan-puan,
sile cube resepi neh.jgn takut.dapur tak kan meletup punyer! :P

:: Ayam Berempah Bersalut Pandan ::

musti ade tau :

semua neh blender tau puan2.

pas tu perapkan ayam dgn bahan-bahan tadi okeyh.
add sedikit garam.


biarkan sekejap.pas tu dah boleh balut dgn daun pandan.

haaaa...camni la.sorry.balut tak chantek! (sayer budak baru blaja :P)

then.cam biase goreng2..(lalallala~guna ALIF~minyak masak la bang.. :P)

dengggg.. siappp ;)

sile lah cube okeyh :)

p/s : first time i wat..4 org kekanak mkn 1pot setengah nasi sampai abesss..cayalahh ;)