Wednesday, March 31, 2010

princess diary ---> nona manis

alkisah hari ni bertukar nama blog ni ye...sbb tuannye sgt suker n rindu kan buah nona kegemaran....lamer giler dah xmakan buah 2...kat umah mak ade tp jarang2 skali berbuah...tp skali berbuah mmg best...manis giler...wahhhh~~sgt rindu!!!! rase mcm nk fly balik kampung skang jugak...tgh2 mlm ni..huhu =(

alangkah bestnyer kalu ade sesape yg bek hati tolong blikan buah 2.....tp rase die mesti lain drp pokok kat umah...tp org zaman skang ni bukan bleh kire sgt...ntah2 xkenal pun pokok nona bersama buahnye....yela..bukan senang nak jumpe...dah la kalu masak ranum mmg lembik buah 2....tp kalau simpan dlm peti sjuk,pergghhhh!!! mmg best la wa ckp lu!!!

persoalannyer skang...pernah ke korang makan buah nona?kalau x,pernah tengok x rupe die camne??ish....kalau ye pun duk bandar,cube try cari kat pasar...tu pun kalau jumpe..hehe...mmg susah nak cari la kesimpulannyer...jadi sesiape yg kat umah die ade pokok nona, bley x nak request....nnt kalau ade buah bagi la kat aku satu......please?



nota jari kakiku : kemaruk nak makan!

4 comments:

Anonymous said...

aku pon x taw mcm mana bentuk buah nona 2..hahahahah...-amalamai-

~Da pRinceSs~ said...

hahaha...dah agk dah..
klu ko tau,mst ko dah bg aku kan?

pEri hUtaN said...

aku taw buah tu...aku salu mkn...cek aku salu peram nona muda...dye taw aku suke mkn...hahahahah

~Da pRinceSs~ said...

nak jugak..huhhuhu...
dulu abah aku slalu peram pas 2 letak dlm peti...best..